In ce conditi azilele de batrani devin bombe ecologice?

In ce conditi azilele de batrani devin bombe ecologice?

Un batran bolnav, lipsit de putere, lasat singur in casa sa este expus numeroaselor riscuri. Multi bunici au murit, fiindca au cazut prin curte si au inghetat, pana a venit cineva sa se uite de ei si sa ii ridice din zapada. Altora le-au luat casele foc si nu au putut sa iasa la timp si sa se salveze. Cand se intampla ceva rau unui batran ma revolt, fiindca ma gandesc intotdeauna ca acela ar putea fi bunicul meu, tatal meu, mama sau bunica mea.

Apartinatorii fac eforturi financiare mari sa isi tina batranii in siguranta la azil. Ei isi duc bunicii sau parintii acolo, fiindca nu pot sta cu ei si nu gasesc pe nimeni sa aiba grija de cei dragi.

In prezent, marea amenintare de la caminele de batrani o reprezinta covidul, virusul care a masacrat lumea. Tocmai de aceea au fost impuse masuri de precautie si DSP a decis ca azilele de batrani sa aiba contracte ferme cu frmele de pompe funebre serioase, capabile sa preia ultrarapid decedatii de covid si sa ii manipuleze atent, ca infectia sa nu se extinda. Personalul de la caminele de batrani nu are calificarea necesara pentru pregatirea unui decedat intr-o astfel de situatie delicata, nici echipamentele necesare care sa asigure protectia celor care il manipuleaza. Incredintarea trupului neinsufletit unei firme de pompe funebre neautorizate DSP este un act de mare ireponsabilitate, fiindca aceasta nu poate asigura ingrijirile necesare si nu gestoneaza eficient sursa care poate emite covid in jurul ei.

Azilele de batrani nu trebuie sa fie adevarate bombe ecologie si sa puna in perciol atat pe cei care isi petrec ultima parte a vietii, cat si personalul si comunitatea unde se afla institutia respectiva.

Un contract ferm cu o firma serioasa si autorizata de pompe funebre inseamna:-griji mai putine ale apartinatorilor si ale personalului. In momentul incare se produce un deces, se stie in mod sigur la cine trebuie sa se apeleze si ca situatia respectiva va fi rezolvata prompt si perfect.

Este greu pentru persoanele implicate sa caute o firma in momentele acelea in care sufera o pierdere imensa. Certitudinea ca o firma serioasa se va ocupa de preluare si de pregatire linisteste pe toata lumea. -actiunea prompta a personalului calificat mentine securitatea si confortul din institutie. Oamenii s-ar simtii amenintati sa stie ca au in cladirea respectiva un decedat de covid. Batranii sufera cand moare un coleg de camera, un prieten si mai ales cand vad ca trupul neinsufletie al acestuia este lasat sa astepte sau, dimpotriva, este preluat in conditi care lasa de dorit.

Lupta impotriva covidului  se va incheia cu victoria noastra, a tuturor, daca sunt respectate toate normele de prevenire si caminele de batrani sunt atent supravegheate. In acest moment trebuie dezamorsate toate potentialele bombe ecologice ca vaccinul sa fie eficient si pandemia sa se stinga. DSP-UL are datoria sa vegheze ca azilele de batrani sa aiba contracte valabile cu firmele autorizate de pompe funebre si decedati sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs